Geschiedenis

Het begin

RUVO (wat staat voor Ruddervoorde Volleybal) werd opgericht in de zomer van 1968 en nam voor het eerst deel aan de competitie 1968-1969 met een herenploeg.

Dat RUVO werd opgericht is enerzijds te danken aan de roemrijke Rembertperiode in het St-Jozefsinstituut (Torhout), daar werd er op de speelplaats steeds volleybal gespeeld. Tijdens de vakantieperiodes werkten enkele studenten mee aan de speelpleinwerking in Ruddervoorde. Daar werd geopperd om een ploeg op te starten. De club was geboren.

EH DANIËL HEMERYCK was de stuwende kracht achter dit initiatief. Het eerst volleyterrein op de gemeente werd aangelegd op het speelterrein en werd geschonken door de parochie. Onze eerste trainer was MARCEL VANDAMME, onze eerste gastploeg Bartho-Kortemark.

Promotie

Het tweede seizoen ('69-'70) speelde RUVO reeds kampioen in derde provinciale, de beslissende wedstrijd werd gespeeld in en tegen Zeebrugge. Het volgende jaar werd er gestart in tweede provinciale. Onze thuiswedstrijden werden niet meer in openlucht afgewerkt, maar we speelden in die tijd in de Kapitein Stevenskazerne te Zedelgem.

In het seizoen 1973-1974 werden we bijna kampioen in tweede provinciale. Maar de beslissende wedstrijd werd gewonnen met 2-3 tegen St-Michiels. Maar St-Michiels had een beter setgemiddelde en zo bleven we steken in tweede. Een unieke kans hadden we verkeken.

Een eigen sporthal

Het topseizoen werd 1976-1977. In dit jaar werden de heren zowel reeks- als provinciaal kampioen en werd er in de kwartfinales van de Beker van West-Vlaanderen verloren van Virovios.

In '78 terug naar tweede en werd de sporthal Riderfort te Ruddervoorde in gebruik genomen. Eindelijk een eigen sporthal, eindelijk een thuishaven na rondzwerven in Zedelgem (Groene Meersen) en Oostkamp (de Valkaart).